vineri, decembrie 03, 2010

10/1


De ce e lumea revoltata si ma tot intreaba de ce n-am mai scris nimic pe blog? Ca sa le raspund habar n-am , cred ca asteptam un concediu medical...a trecut ceva timp de cand n-am mai intrat aici. Chiar ieri am vrut sa scriu o postare 10 sau 1 fiind "socat" de 2 lucruri ce mi s-au intamplat saptamana asta. Sa explicitez:
Luni avand o stare avansata de agonie provocata de o raceala teribila cu dureri de gat, cap si febra m-am hotarat sa-mi iau concediu medical cateva zile. Nimic ciudat. Mi-am sunat doctorul de familie care m-a bagat in ceata..trebuia adeverinta de la locul de munca in care sa scrie concediile medicale din ultimele 12 luni. Nici o problema, din moment ce eram la servici, ca si rezolvat.
Marti merg la doctor avand adeverinta la mine. Sunt consultat mi se prescrie reteta DAU DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE ca o sa stau acasa lipit de pat cat sunt bolnav, doamna doctor imi spune ca imi trebuie 2 concedii medicale unul pe data de 30 si celelalt din 1. Nicio problema zic eu dar surprizaaaaa cand ii dau adeverinta imi spune ca nu-mi poate da concediile ca nu e adeverinta semnata la casa de sanatate. ok. Merg sa-mi vizez adeverinta si surpriza... imi trebuie sa duc acolo copie dupa cartea de munca vizata si diploma de absolvire a ultimei scoli. Upsss...deja e inchis la caseria universitatii. Lasa ca merg miercuri.
Miercuri : care miercuri ...e ziua tuturor romanilor deci pas... Lasa ca merg joi.
Joi: Merg la universitate sa vad cu diploma cum fac ( ma gandeam ca o scot la Craciun ). Merg la caserie doamna de acolo imi spune frumos si sec 55 lei si mergeti la intrarea urmatoare. Platesc, gasesc intrarea, gasesc biroul unde se elibereaza diplomele si intru. "Vai ati terminat in 2006" ...zice doamna de acolo si atat ...in 2 min imi aduce diploma..."Vai n-ai poza"...intreb cate trebuie ca am una la mine. Raspuns da-o aici ca o fac la xerox...si gata am plecat...n-a durat 5 minute. Dau repede o fuga la servici sa-mi fac copie la carte de munca iar apoi rapid la casa de sanatate...Surprizaaaaa... Joi nu e program cu publicul...
Vineri: Merg la casa de sanatate cu toate actele si surpriza 584 lei pentru ca intre facultate si primul servici nu am cotizat la ei ( cateva luni )... 584 de lei din care doar 234 e cotizatia propriu-zisa 314 Dobanda AutoAsig ( ce dracu e asta si de ce e nu inteleg nu mai conteaza ) si 36 lei penalitati... Platesc si gataaaaaaa mi se vizeaza adeverinta. Ma intorc la dispensar imi ridic concediile si gataaaaaaa... in mod legal de vineri de la ora 13 sunt acasa si stau in pat ca doar de aia am semnat declaratie pe propria raspundere ca stau acasa cat timp sunt bolnav...

Nota 1 - Sistemul de sanatate
Nota +10 - Sistemul de eliberare a diplomelor de la ULB SIBIU.

PS; Oare ce se intampla cu cei care nu au cotizat mai multi ani la sanatate si se vor angaja si au nevoie de concediu medical? Platesc mii de lei pentru perioada in care n-au cotizat? Daca 5-6 luni "costa" aproape 600 lei...cat ar costa vreo 5 ani...?

3 comentarii:

Eliza spunea...

Felicitări pentru evaluări! Sunt pertinente! Bine că ai tras semnalul de alarmă pentru faza cu contribuţiile la CAS...

Unknown spunea...

misto.eu te-am adaugat la prieteni dar daca vrei si tu sa ma adaugi chiar mi-ar face mare placere.succes

Masaj erotic Pitesti spunea...

Referitor la motto-ul de inceput,marita sa alergi dar o si ai uneori.